neck99, jeszcze do mnie paczuszka nie doszła, poczekamy do jutra wieczorka a jak nie dojdzie to poproszę Cię o drobną awanturę na poczcie.
[O2] Obowiązkowa zabawka dla O2 :-)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez neck99Reasumując wiemy ze :
BXE - 1.9 TDI - są modele gdzie może być nie wyświetlany olej [jeszcze nie ustaliliśmy od czego to zależy]
BKD - 2.0 TDI - wszystko okej
BMN - ze względu na inne sterowanie turbem nie wyświetla sie doładowanie. To samo bedzie w Golf V 2.0 TFSI
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez miguelloloru, awanturę Ty możesz zrobić nie neck, Musi Ci posłać nr nadania paczki i ty musisz iść na pocztę.
Komentarz
-
OctaviaRS TDi, u was turbo jest jakoś elektronicznie "cośtam" nie wgryzałem sie w temat ale wiem ze sterownie jest inne niz w wszytkich innych. My mamy standardowo a wy jakiś dodatkowy elektroniczny "dupslik" :|
Zamieszczone przez marbabBMM - 2.0 TDI - narazie nic nie wiemy
loru, Torx 15 czyli taki gwiazdkowy T15. Dawaj znaka co i jakOII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
no dobra byłem podłączyłem na krótko i DZIAŁA :jump: :yay: co do temp oliwy to faktycznie pokazuje na chwilę -60 ale po około 3s wskazuje już prawidłowo i dzieje się tak za każdym odpaleniem silnika, w kodowaniu nic nie zmieniałem.
rok modelowy 2008 rok produkcji 2007 wersja Elegance
Jak będzie potrzeba to podam jakie mam sterowniki wraz z kodowaniem.
Mam za to inną zagwozdkę, jak to upchaliście za radiem ? siedziałem teraz prawie godzinkę i nic nie wykombinowałem a jedynie co to zmarzłem, brrryO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
loru, ja wpakowałem wtyczkę w lewo a moduł w prawo Wtyczkę podłączyłem po przepchaniu dopiero.
marbab, dziś wysyłam.
OctaviaRS TDi, zobaczymy
BTW: kto z osób mających OII FL by chciał protestować czy działa kabel ?
marbab, odesłał by go zamiast do mnie dalej do kogoś.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruMam za to inną zagwozdkę, jak to upchaliście za radiem ? siedziałem teraz prawie godzinkę i nic nie wykombinowałem a jedynie co to zmarzłem, brrry
jak chcesz to mogę ci zdjęcia porobić jak to upchnąć :szeroki_usmiech bigokBest ET = 13.666
Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
PerfectService by DGW
http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruno dobra byłem podłączyłem na krótko i DZIAŁA co do temp oliwy to faktycznie pokazuje na chwilę -60 ale po około 3s wskazuje już prawidłowo i dzieje się tak za każdym odpaleniem silnika, w kodowaniu nic nie zmieniałem.
rok modelowy 2008 rok produkcji 2007 wersja ElegancePowered by Rogalotti + DSG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sesikZdejmij schowek nad radiem i robi się niesamowicie dużo miejsca na schowanie tego ustrojstwa nic nie trzeba ciąć a upchanie zajmuje max 5 min
jak chcesz to mogę ci zdjęcia porobić jak to upchnąć :szeroki_usmiech bigok
Kutfa, mam ten sam rocznik tylko wersję ambiente i nie działa temperatura oleju.Zamieszczone przez rrysioRok modelowy 2008, rok produkcji 2007, wersja Mint
rrysio, wypisz swoje sterowniki jakie masz ja dopisze swoje a i może blackspot, dopisze swoje będzie widać gdzie jest różnica.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Address 17: Instruments, Part No SW: 1Z0 920 842 D HW: 1Z0 920 842 D
Coding: 0003101
Address 19: CAN Gateway, Part No SW: 1K0 907 530 P HW: 1K0 907 951
Coding: E9801F0E0002021302
Inne sterowniki raczej nie mają znaczenia.
blackspot, a skanowałeś auto czy nie masz jakichś błędów - szczególnie w gateway'u CAN?
Komentarz
-
-
ja tez wyciąłem kawałek plastiku, za cholere nie chciał sie zmiescic nawet po zdjęciu górnych nawiewów, do tej pory nie działa, neck99 nie mogę sie jakos do ciebie wybrać :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
rok modelowy 2008 rok produkcji 2007 wersja Elegance
Adres 17: Zest.wskaźników
Nr seryjny SW: 1Z0 920 842 D HW: 1Z0 920 842 D
Komponent: KOMBIINSTRUMENT VD1 1612
Kodowanie: 0007101
Adres 19: CAN Gateway
Nr seryjny SW: 1K0 907 530 P HW: 1K0 907 951
Komponent: J533__Gateway H16 0191
Kodowanie: E9817F0E0002021302
Przy czym te rzeczowe -60 mam przez kilka sekund za każdym razem po odpaleniu auta potem mam jakieś bzdury w stylu temp oleju +32 a wody +26 a na dworze jest -6 po około 5 min jak już silnik załapię trochę temp wsio wraca do normy.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lorubzdury w stylu temp oleju +32 a wody +26 a na dworze jest -6
Zauważ ze do momentu gdy woda nie osiągnie 30'C to grzeją świece żarowe które widać sa blisko czujnika oleju. Stąd jest tak ze zapalisz auto olej szybko łapie temperaturę (bo przez czujnik przechodzi podgrzewany świecami olej) a woda wolniej. Jak juz woda zagrzeje sie do 30`C przestają grzać świece i olej ma wtedy 20`C I tak juz do końca ze woda zawsze ma te ok 10 stopni więcej niz olej i woda ogrzewa silnik/olej.
Dlatego Ci co nie maja temp oleju niech obserwują wodę. I odejmują ok 10`C bo taka właśnie temp ma olej. Przy 87-90`C wody olej ma już prawie tyle samo.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez neck99Zauważ ze do momentu gdy woda nie osiągnie 30'C to grzeją świece żarowe które widać sa blisko czujnika oleju.
Ale wracając doZamieszczone przez lorupotem mam jakieś bzdury w stylu temp oleju +32 a wody +26 a na dworze jest -6 po około
jeszcze jedna rzecz, mamy trzy parametry
boost bar - 0,0x
boost p - 0xx
boost bar - 0,xx
na który z tych parametrów najlepiej "patrzyć" i jak je interpretować poprawnie.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruale w BXE nie ma świec podgrzewających, ta funkcja jest realizowana (to duże słowo) przez spaliny, nie ma tak jak w O1 że siedzą 3 świece i podgrzewają.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBTo dlaczego leci ciepłe powietrze z kratek zaraz po odpaleniu auta w zimne/mroźne dni? :roll:
dodatkowo rozmawiałem z DGW o wstawieniu większej turbawki i wspomniał że w BXE nie ma świec które dogrzewają tak jak w O1 tylko jest jakaś tam "spiralka" która jest ogrzewana przez spaliny i że przy wstawianiu większego turbo trzeba to wywalić.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz